Portret Martien-1

Wie ScootShoot

ScootShoot is mijn alias voor Martien van Dommelen. Hoe kom ik aan de naam ScootShoot. Scoot is van Scootmobiel en Shoot is van Schieten van foto’s.

Ik heb namelijk een mobiele beperking en verplaats me buitenshuis per scootmobiel. Vanaf mijn scootmobiel maak ik wedstrijdfoto’s van D.S.V. voetbalvereniging van Sint Anthonis (D.S.V.). Heb eind 2017 een gouden onderscheiding gewonnen met een actiefoto bij online fotowedstrijd van de Nederlandse Fotobond met de titel KOPKRACHT. Hier ben ik erg blij mee.

Verder heb ik me gespecialiseerd in druppelfotografie. Druppelfotografie is een vorm van Highspeedfotografie. Voor druppelfotografie gebruik ik een elektronisch druppelapparaat. Door de elektronica kan ik vallende/botsende druppels vastleggen. Het is mijn passie geworden en zo vergeet ik mijn lichamelijke ongemakken. Ik geef tegenwoordig workshops, presentaties over druppelfotografie. Ik heb inmiddels ook al een paar keer geëxposeerd met mijn druppelfoto’s. Verschillende artikelen hebben in diverse media gestaan. 

Ook ben ik sinds 2010 lid van Fotoclub Kiekus te Wanroij. Bij deze fotoclub hebben wij eens in de twee weken een clubavond. Hierbij komen verschillende facetten van de fotografie aan bod zoals natuurfotografie, portretfotografie, stillevens fotograferen enz. Het is erg leerzaam en uitdagend om de opdrachten te voltooien. Tijdens de kerstdagen heeft de fotoclub hun jaarlijkse expositie. Dit is het hoogtepunt van het fotografiejaar. 
Het is erg gezellig want je hebt allemaal dezelfde hobby, namelijk fotografie.

Sinds juni 2020 ben ik ook lid geworden van Kunstkring Sint Anthonis. Dit zijn een groep kunstenaars die kwaliteit en originaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Elk jaar organiseert de Kunstkring in april een open Atelier Route waarbij er bij de Kunstenaars thuis gekeken kan worden naar hun kunst. Op de eerste zondag van  september organiseert de Kunstkring het Kunstdorp op het grasveld op de Brink zo’n 5 tot 7 duizend bezoekers komen. 

Martien

Prijzen

Als lid van Fc Kiekus ben je ook meteen lid van FotoBond Nederland. 
Elk jaar zijn er verschillende  wedstrijden, zoals Foto-Online, Foto Individueel en Foto Nationaal. 


Ik heb inmiddels 7 prijzen gewonnen allen bij Foto-Online. Je foto’s  worden beoordeeld door drie onafhankelijke juryleden en de 1e prijs wordt met goud beoordeeld de 2e met zilver  en de 3e met goud.
Ik heb 1x goud, 2x zilver en 4x brons gewonnen. 

Doordat ik een aantal punten (16) behaald heb met de prijzen ben ik benoemd tot Honorair Fotograaf door Fotobond Nederland. Met 8 punten ben ik op weg naar de titel Uitstekend fotograaf.  Daarvoor heb je weer 16 punten nodig, ik ben dus halverwege. Weer een uitdaging om mee te doen aan wedstrijden.  


PR artikelen

Mijn specialiteiten

Ik ben gespecialiseerd in verschillende takken van fotografie. 
Sportfotografie, Druppelfotografie, Glasotografie en Creatieve fotografie