ScootShoot Fotografie Martien van Dommelen Sint Anthonis Creatieve Fotografie
Profeilfoto_klein

Wie is ScootShoot

ScootShoot is mijn alias voor Martien van Dommelen. Hoe kom ik aan de naam ScootShoot. Scoot is van Scootmobiel en Shoot is van Schieten van foto’s.

Ik heb namelijk een mobiele beperking en verplaats me buitenshuis per scootmobiel. Vanaf mijn scootmobiel maak ik wedstrijdfoto’s van D.S.V. voetbalvereniging van Sint Anthonis (D.S.V.). Heb eind 2017 een gouden onderscheiding gewonnen met een actiefoto bij online fotowedstrijd van de Nederlandse Fotobond met de titel KOPKRACHT. Hier ben ik erg blij mee.

Verder heb ik me gespecialiseerd in druppelfotografie. Druppelfotografie is een vorm van Highspeedfotografie. Voor druppelfotografie gebruik ik een elektronisch druppelapparaat. Door de elektronica kan ik vallende/botsende druppels vastleggen. Het is mijn passie geworden en zo vergeet ik mijn lichamelijke ongemakken. Ik geef tegenwoordig workshops, presentaties over druppelfotografie. Ik heb inmiddels ook al een paar keer geëxposeerd met mijn druppelfoto’s. Verschillende artikelen hebben in diverse media gestaan. 

Ook ben ik sinds 2010 lid van Fotoclub Kiekus te Wanroij. Bij deze fotoclub hebben wij eens in de twee weken een clubavond. Hierbij komen verschillende facetten van de fotografie aan bod zoals natuurfotografie, portretfotografie, stillevens fotograferen enz. Het is erg leerzaam en uitdagend om de opdrachten te voltooien. Tijdens de kerstdagen heeft de fotoclub hun jaarlijkse expositie. Dit is het hoogtepunt van het fotografiejaar. 
Het is erg gezellig want je hebt allemaal dezelfde hobby, namelijk fotografie.

Sinds juni 2020 ben ik ook lid geworden van Kunstkring Sint Anthonis. Dit zijn een groep kunstenaars die kwaliteit en originaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Elk jaar organiseert de Kunstkring in april een open Atelier Route waarbij er bij de Kunstenaars thuis gekeken kan worden naar hun kunst. Op de eerste zondag van  september organiseert de Kunstkring het Kunstdorp op het grasveld op de Brink zo’n 5 tot 7 duizend bezoekers komen. 

Martien

ScootShoot Fotografie Martien van Dommelen Sint Anthonis
ScootShoot Fotografie Martien van Dommelen Sint Anthonis
ScootShoot Fotografie Martien van Dommelen Sint Anthonis

PR ARTIKELEN

Cultureel Cafe Mook
Krantenartikel Cultureel Cafe Mook
Cultureel Cafe_ScootShoot_Druppelfotografie
Cultureel Cafe_Bok, Druppelfotografie, ScootShoot, Martien van Dommelen
Interview MaasDriehoek druppelfotografie
Expositie Druppelfotografie MFA De Bok